A CrossFit® elnőiesedett...


CrossFit<sup>®</sup>Tessék: Megint egy elnőiesedett sportág... Színes súlytárcsák meg kettlebell-ek... Mondtam is a múltkor edzésen, hogy „ez a kis piros jó lesz retikülnek”... Na de tényleg: miről szólnak itt a gyakorlatok?

Crossfti guggolásGuggolás... Persze: a guggolás formás segget csinál. Ez az! Szép kerek popsi,és ha eleget guggolnak, a lányok nem irigykednek a fiúkra, mert tudnak állva pisilni! Terhestornán is állandóan guggolni kell ám a kismamáknak. Tudod, hogy miért? Mert nem tudnak a nagy hasuktól lehajolni... No meg azért is, nehogy orra essenek, mert előrehúzza őket a pocak... Szóval guggolás! Tiszta egy csaj dolog. Mi van még?

Fekvőtámasz
.
Na a fekvőtámasz, az igazán fiús – mondod... Persze, viszont az egyetlen olyan gyakorlat, ami egyszerre csinál gyönyörű mellizmot, hasat, hátat, és az integetőhájnak is kiváló ellenszere... Azt pedig ne mondja senki, hogy nem pont ezek azok, amit a lányok akarnak! Szóval: bár a lányok általában nehezebben tanulnak meg fekvőtámaszozni, nagyon is akarnak, erősen küzdenek, hogy sikerüljön nekik. A CrossFit® tehát pont nekik való: itt aztán megtanulnak fekvőzni, de rendesen! CrossFit<sup>®</sup> kettlebell

Súlyemelés
... Hogy szerinted a súlyemelés az végképp nem női sport? Elmentek nálad otthonról, vagy mi! Nem láttál még nőt kijönni a Szupermarketből? Vagy ott vannak az élő súlyban nyomuló anyukák! Ahogy nő a gyerek, úgy nő a bicepsz! A súlyemelés tisztára nőies! Ennél jobbat kell mondanod, ha meg akarsz fogni, barátom!

Húzódzkodás? Gyűrű? Miről beszélsz? Ezt aztán tényleg minden nő tudja: Addig húzódzkodnak, amíg meg nem veszed nekik a gyűrűt!

CrossFit<sup>®</sup> húzódzkodásNa de viccet félre téve most már vegyük kicsit komolyabban magunkat, és nézzük meg a legelterjedtebb CrossFit® gyakorlatsorokat, amelyeket az angol eredeti megnevezés (WorkOut of the Day) rövidítését átvéve WOD-nak szoktunk nevezni. Ezek azok a néhány feladatból álló sorozatok, amelyeket a CrossFit® köredzéseken csoportokban időre és/vagy ismétlésszámra koncentrálva is szoktunk végezni...Szóval: ezek is nők... De micsoda nők! Némelyik olyan kemény, hogy le se merem írni...

Barbara
a könnyed, kíméletes típusba tartozik. A róla elnevezett feladatsor 20 húzódzkodást, 30 fekvőtámaszt, 40 felülést és 50 guggolást tartalmaz. No és ezt nem egyszer kell megcsinálnod egy nap! Egy CrossFit® edzésen ez csak az egyik feladatsor, amit jellemzően két percen át, illetve 5 ismétléssel kell elvégezned. Jó hír, hogy ha sikerült, kaphatsz egy-két perc pihenőt. Viszont Barbarán kívül van még 7-8 hasonló csaj, akivel meg kell birkóznod egy edzésen! Szeretnéd megismerni őket?

Bemutatom akkor az édes kis Candy-t 20 húzódzkodással, 40 fekvőtámasszal, 60 guggolással... Ja, és vele is el kell töltened 2 percet, vagy öt kört! Hogy ezek szinte tök egyformák, és uncsik?

CrossFit<sup>®</sup> gyűrűHa neked az kell, hogy keményen megfuttasson egy csaj, akkor kezdjél Claudiával! Nála a beugró, a lengetés 25 kg-os egykezes súlyzóval, de nem elég csak beintegetni egyszer, hogy „helló, hogy vagy?”, hanem 20-szor kell ismételned, aztán 400 métert futhatsz, és ezt az egészet persze ismételned is kell 5-ször, vagy 2 percen keresztül... Na, tetszik? Köszönöd, de te inkább labdáznál egy kedves kislánnyal?

Karen csak 150 dobást kér tőled a fallabdával. Az igaz, hogy 3 métert kell dobnod, és mérik is az idődet... Szóval? Ja, hogy te pöttyös labdára gondoltál? Nem, akkor Karen, nem neked való választás...

Akkor neked Cindy-t ajánlom leginkább. Ő csak 5 húzódzkodást, 10 Fekvőtámaszt és 15 guggolást kér... Az is igaz, hogy ezt 20 percen keresztül, megállás nélkül kell ismételned... Ő is túl sok neked? Na akkor tényleg nem tudom, mit mondjak!

Chelsea pont ugyanúgy néz ki mint Cindy. Ikrek. Őt olyannyira nem veszik komolyan, hogy pihenőként szokták a gyakorlatsorok között igénybe venni az általa kínált lehetőséget, az 5 húzódzkodást, 10 fekvőt és 15 guggolást...

CrossFit® súlyemelés

Szóval? Melyik kiscsaj tetszik a legjobban? Szeretnél velük edzeni? Ne izgulj! Türelmesek, kedvesek, hagynak időt a felkészülésre, gyakorlásra! Nekem sikerült megbarátkozni velük, és ha van benned elszántság, neked is menni fog! Ha jobban megismered őket, és a többieket, akiket még nem mutattam be, meglátod, hogy ezek a CrossFit®-es csajok igazán jó edzőtársak!  CrossFit<sup>®</sup> edzésTulajdonképpen nem is nagy baj, hogy ez a CrossFit® ilyen „nőies”...

;-)