Kecskefogók sportja: Bolgár zsák a birkózásban és a funkcionális edzéseken

Mi is juthat az ember eszébe egy meleg nyári napon? Bulgária, tenger, nyaralás... Kivéve, ha az illető egy megszállott fitneszrajongó... Mert akkor egyértelműen a bolgár zsák lesz, ami az eszébe jut. De mi is az a bolgár zsák?

A bolgár zsákot az olimpiai birkózók edzésére Ivan Ivanov, bolgár birkózóedző fejlesztette ki. Országában hagyománya volt a pásztorok között annak, hogy a szállításra szoruló állatokat összekötött lábbal vállra vetve vitték a pásztorok akár kilométereken át. Ezzel a módszerrel szállították a bolgár népi birkózóversenyeken, vásári viadalokon győzedelmeskedő sportolók rendes nyereményüket, a fiatal kecskét, birkát.

Birkozó zsákA vállra vetett állatok mintájára készített bolgár zsák könnyen kezelhető, testhezálló eszköz. A bolgár zsák funkcionális sporteszköz a javából! A bolgár zsák gyakorlatok az életünk során ténylegesen előforduló mozgásokra, feladatokra is felkészítik a testünket, így az edzéssel szerzett képességeinket szükség esetén kiválóan kamatoztathatjuk! A bolgár zsák edzés tökéletes funkcionális tréninget biztosít, a tartós izommunkát támogató erő fejlesztését, a szív- és keringési rendszer erősítését, a mobilitás és robbanékonyság javítását is segíti. A birkózásnál használt mozdulatok, de természetes mozgások fejlesztésére is egyaránt alkalmas bolgár zsák dinamikusan fejleszti a kar- és a lábizmokat, a gyors erőt. Profi sportolók, birkózók mellett a küzdősportok szerelmesei és mindenki, aki erő- és állóképességét fejleszteni szeretné, kiváló eredménnyel használhatja ezt az élvezetes, újszerű sporteszközt, a bolgár zsákot.

A bolgár zsák speciális formatervezésének köszönhetően a teljes test edzésére alkalmas sporteszköz. Három különböző fogási módot tesz lehetővé, ezáltal sokkal többféle gyakorlat végezhető vele, de speciális marokfogantyúinak köszönhetően a fogástechnika fejlesztésének is egészen rendkívüli és kiváló eszköze.

A 8, 17, 22 kg súlyú, kellemes tapintású, puha, természetes bőrből készült zsákokkal a különféle erőnlétű, felkészültségű sportoló hölgyek és urak egyaránt megfelelő eszközhöz juthatnak. A bolgár zsákos gyakorlatok fő különlegessége a zsák különféle lendítéseiben, forgatásaiban, vállra vetésében rejlik. Olyan izmokat mozgathatunk át vele, amelyeket más sporteszközökkel szinte képtelenség.

Különösen hatásosak a bolgár zsák vállra vetésével, lendítésével, törzsfordítással kombinált gyakorlatok, de a többféle fogantyú nagyon változatos gyakorlásra ad lehetőséget, így annak test különféle emeléseinek, forgatásainak kombinációival teljes 60-90 perces edzésprogram összeállítására is kiválóan alkalmas.