Szeretnél erősebb, ügyesebb, kitartóbb lenni a sportban?

CrossFit® edzésekkel elérheted a célod. Az erősítő és állóképesség-fejlesztő CrossFit® edzésprogramok célja a szív- és a keringési rendszer, a tüdő, a légzés kapacitásának, teljesítőképességének növelése, az állóképesség, izomerő, rugalmasság, robbanékonyság, gyorsaság, mozgáskoordináció, reakciókészség, egyensúly javítása, és a feladatok szabályos végrehajtásának fejlesztése.

A CrossFit® gyakorlatok körében különféle aerobik- és tornagyakorlatokat (saját testsúllyal szemben végzett gyakorlatok) és súlyemelési feladatokat végzünk. A hosszú időn keresztül nagy intenzitással végzett testmozgás célja a CrossFit® edzésen a hosszú távú fizikai teljesítmény növelése a legkülönfélébb mozgásnemekben, ezáltal a testi kondíció, teljesítőképesség javítása.

Egy CrossFit® edzés ideális esetben alapos bemelegítésből, képességfejlesztésből, gyakorlásból és nagy intenzitású edzésből áll, amit kötelező nyújtás követ. A nagy intenzitású edzés előtt beiktathatók még erősítő gyakorlatok. Az edzésen végrehajtott feladatokat célszerű számolni, pontozni, mérni, hogy ezáltal is a fejlődésre tudjunk összepontosítani.

CrossFit® edzéseken a fitneszfelszerelések széles köre megjelenik. Gyakran használunk különféle súlyokat: súlyzót, kettlebellt, medicinlabdát, felfüggesztéses tréningeszközöket: gyűrűt, TRX jellegű eszközöket, húzódzkodó- tolodzkodó állványokat, dobogót, ugrókötelet stb. A CrossFit® edzésprogram célja, hogy a legnagyobb fizikai teljesítőképességet, leghosszabb távú, legintenzívebb terhelhetőséget érje el. Éppen ezért mindig változó, intenzív funkcionális gyakorlatokra épül.

A CrossFit® edzések jól kombinálhatók egyéb edzésformákkal, például futással, aerobikkal, súlyemeléssel, testépítéssel vagy küzdősportokkal.