A Kettlebell

A kettlebell a CrossFit® fegyvertárának egyik leghatékonyabb eszköze, a makacs zsírszövetek leghatékonyabb ellenszere. Ezt az ágyúgolyóra emlékeztető, füllel ellátott súlyt már az 1700-as évektől kezdve alkalmazzák Oroszországban az elit katonai egységek és erőemberek, majd később elterjedt nyugaton is.

A kettlebell hazánkban is egyre népszerűbb!

Hazánkban is egyre nő a népszerűsége, köszönhetően annak, hogy bármilyen sportágat űző sportoló rengeteget profitálhat, ha beilleszti ennek az eszköznek a használatát az edzéstervébe legyen az kerékpáros, futó, súlyemelő, harcművész, vagy akár csak hétköznapi ember, aki otthon szeretne rövid intenzív edzéseket végezni, amelyek látványos izomzatot, erőt, állóképességet hoznak. Bár az erőfejlesztés elsősorban a férfiak számára lehet vonzó, a nők is profitálhatnak a kettlebell használatából. Ez a különleges eszköz ugyanis extrém módon segít a zsírégetésben is.

A Kettlebell
Lance Armstrong - A világ legsikeresebb kerékpárosa

A kettlebell szakítás az összes sportágat maga mögé utasította.

Az amerikai University of Wisconsin kutatói készítettek egy felmérést arról, hogy különböző sporttevékenységek során, 20 percig tartó edzés alatt, melyik edzésmódszerrel lehet a legtöbb kalóriát elégetni. A kettlebell szakítást összehasonlították többek közt spinning, aerobic, jóga, kick box, Nintendo Wii sportjátékok és a hazánkban kevésbé ismert boot camp-el, ami tulajdonképpen a katonai kiképzéseket imitálja. A 20 perces teszt eredménye alapján a kettlebell szakítás az összes sportágat maga mögé utasította, ezt nem is bizonyíthatja jobban más minthogy a kettlebell teszt során kétszer annyi kalóriát égettek el a résztvevők, mint a spinningel.

„A kettlebell primitíven egyszerű és halálosan hatékony, akár egy AK-47.”

Ezek után tegyük fel a kérdést magunknak: Szükségem van egy egyszerű vasgolyón kívül másra?

A válaszom az, hogy nem, abban az esetben, ha egészségesek szeretnénk maradni, funkcionális szálkás izomzatra és kitűnő erőnlétre vágyunk, és nem kívánunk a testépítés által generált mesterséges világba belecsöppeni, amelynek nem érdeke az egészségünk.

A Kettlebell
Nem új keletű dolog... Sig Klein 57 évesen

Egy igazi CrossFit® -esnek elengedhetetlen a kettlebell használata, ugyanis úgy erősít, ahogyan semmilyen más edzés módszer. Teljesen más szögekben dolgoztatja meg az egész testet, mintha csak rúddal dolgoznánk.

A kettlebell használata önmagában is elég ahhoz, hogy teljesen leégessük magunkról a zsírt és brutális izomzatot szedjünk fel, csak ahogy erősödik az ember, úgy egyre nehezebb belleket kell beszerezni, kivéve a hosszútávfutóknak és egyéb aerob sport tevékenységet űzőknek, mert nekik hátrány lenne az izomtömeg növelése. Nekik célszerű megtartani a kezdő kettlebellüket és rámenni a minél több ismétlés számra a gyakorlatokat illetően. Az eredmény ebben az esetben sem fog elmaradni!

Na és ne feledjük a praktikusságot! Ez a vas golyó bárhol elfér és bárhol lehet vele edzeni, ami sok esetben nagyon mérvadó dolog lehet.

A Kettlebell

Mielőtt elkezditek, gondosan nézzétek meg videóinkat! Itt

A kettlebell használata baleset veszélyes! Mielőtt elkezditek, gondosan nézzétek meg oktató videóinkat! És ne legyetek türelmetlenek, ne akarjátok egyből a legnehezebb gyakorlatokat végre hajtani! Adjatok időt a testeteknek, hogy felerősödjön ehhez a kihíváshoz! Ne aggódjatok, meglepően gyorsan fog menni.

Forrás: vitalzone