Cross-tréning edzés - erőt demonstráltunk a Fitbalancon!

cross-tréning edzés
Cross-tréning edzés a Fitbalance-on a Budapest Papp László Sportarénában 2015. április 26-án.

A cross-tréning javítja az állóképességet, növeli az erőt és a gyorsaságot.cross-training

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a nívós sportexpón központi helyszínen, a nagyszínpad mellett kaptunk lehetőséget, hogy bemutassuk új, hihetetlenül és brutálisan erős, 100x50mm-es acélprofil vázas Monster Strength és TAS edzőtermi gépcsaládunkat, valamint cross-tréning eszközeinket, amelyeket a rövidesen megnyíló FORCE NOW! cross-funkcionális edzőterem új csapatának vezetésével kőkemény cross-tréning köredzéseken próbálhatták ki az érdeklődők. Azt, hogy a cross-tréning nem csak férfiaknak való az is bizonyítja, hogy ez alkalommal vezető edzőnk is egy hölgy: Szűcs Petra volt.

Az igazi erőpróbát jelentő cross-tréning edzés és az újdonságnak számító, így sokak számára még ismeretlen eszközök, a GHD, a Landmine, az Pulley Trainer, a medicinlabda-trambulin, és –céltábla, az extra hosszú függeszkedőállvány, és a rettenet "Népszava" fitneszkalapácsok sem rettentették el az elszánt sportolókat, akik nemre és korra való tekintet nélkül verejtéket nem sajnálva csinálták végig az edzéseket, amelyeken olyan, hagyományos eszközök is szerepet kaptak, mint a közkedvelt gyűrű, kettlebell és a kötélrázáshoz használt mászókötél, a Battle Rope. A cross-tréning edzések mellett bemutatókat is tartottunk, hogy a fitnesztermekben még kevéssé elterjedt új sporteszközök szabályos használatát, a velük végezhető gyakorlatokat is megismertessük a sportolni vágyókkal. A Budapesti Súlyemelő Szövetség fiatal sportolói a cross-tréning egyik legnehezebb részterülete, az olimpiai súlyemelés, profi demonstrálásáról gondoskodtak.


A cross-tréning célja egyfajta funkcionális erő kialakítása, amit a való életben is kamatoztathatunk.

cross tréning edzés Az olyan funkcionális tréning edzések, mint a cross-tréning hozzájárulnak, hogy a mindennapokban manapság viszonylag ritkán felmerülő, nagy erőt, robbanékonyságot, kitartást kívánó faladatokat – költözködéssel járó cipekedés, bútortologatás, favágás a telken, rendrakás a garázsban, gyümölcsszüret, vagy egy egyszerű nagytakarítás: ablakpucolás, függönycsere – sérülések, húzódások, ficamok, lumbágó nélkül tudjuk elvégezni. Az is tény ugyanakkor, hogy ahhoz, hogy a testünket ezekre a ma már nem is annyira mindennapi faladatokra felkészítsük, edzői felügyelet mellett végzett felkészülésre, tréningre van szükségünk. Ez az, amit a cross-tréning biztosít a számunkra: speciális, a mozgásfunkcióink fejlesztésére alkalmas, de termi használatra fejlesztett eszközökkel imitálja azokat a mozdulatokat, erősíti azokat az izomcsoportokat, amelyek megfelelő működésére időnként nagy szükségünk van. A cross-tréning nagy előnye, hogy nemcsak szépek, de ügyesek, gyorsak és kitartóak is leszünk tőle. Szóval a cross-tréning az legalábbis „négy az egyben”, vagy még inkább: „minden egyben” típusú tréning edzés!


A tréning edzések kiváló hangulatát a profi hangosítás és DJ is fokozta, így csak a reggeltől estig tartó folyamatos pörgés végére vettük észre, hogy kicsit nagyon elfáradtunk… Kőkemény nap volt, de megérte! Már alig várjuk, hogy a FORCE NOW! új termében újrázzunk egy cross-training, cross-funkcionális köredzésen!