Suspension és sling tréning (7 találat)

Lista sorrend

Akciós (0)

Ár szerinti szűrés

Készlet szerint

lap: 1 | 1 - találat: 7
látható:
A katonai taktikai erőfejlesztő kiképzésből eredő suspension training egy modern fitnesz irányzat,  a saját testsúllyal végzett erőfejlesztő gyakorlatok egyik fajtája.
A szuszpenziós (azaz függesztett) tréning eszköze egy -általában két fogantyúval és a láb beakasztására szolgáló két füllel ellátott- nagy teherbírású, néhány méter hosszú heveder, amelyet középen egy fix ponthoz kell rögzíteni, és máris kezdhetünk edzeni. A fix pont lehet akár egy erős faág is, vagy akár egy szobaajtó is, bár konditermekben általában acélállványhoz rögzítve használatos.
A szuszpenziós trénerek alapvetően két típusra oszlanak: a középen fixen rögzített és a rotáló típusokra.
A középen rögzített fajták esetében a két hevederszárat csak együttesen lehet mozgatni, míg a rotáló típusok a középponthoz képest aszimmetrikusan elmozdulhatnak, és így lényegesen nagyobb számú gyakorlat végzését  és nagyobb erőkifejtését teszik lehetővé.

A sling-trainer lényege ugyanez, de itt a heveder helyett egy nagy teherbírású kötél van, amely egy szintén fix ponthoz felfüggesztett csigakeréken mozgatható a gyakorlatok jellegének megfelelően. A sling-trainer előnye, hogy a csigás rendszer, illetve a hevederrel szemben lényegesen kisebb súrlódó felület miatt hatékonyabb, gyorsabb edzést tesz lehetővé. A sling-trénerek a fentebb leírt rotáló mozgást is lehetővé teszik.

Ne felejtsük el, hogy ezek az eszközök a taktikai bevetési egységek, köznapi nevén kommandósok edzéséből erednek, tehát mindkét eszköz a teljes test, valamennyi főbb izomcsoport akár acélkeménnyé edzésére is alkalmas. Ugyanakkor a terhelés nagysága az egészen minimális, bármely kezdő által kivitelezhető szinttől kezdve a kiváló erőállapotban lévő gyakorlók erőteljes igénybevételéig magától értetődő könnyedséggel állítható.

A két megoldás minimális befektetéssel tehát egy komplett erőfejlesztő megoldást kínál, ráadásul az eszközt egy kis csomagban bárhová magunkkal vihetjük, és használhatjuk például utazás során is.