ELFOGYOTT!
Jelenleg nem rendelhető
Erőemelő lánc, több lánc egy súlyzórúdon

Chain-01-01-06.5

Erőemelő lánc szorítóval, párban (2x6,5kg)

Párban

Fogyasztói ár: 15 500 Ft
JELENLEG NEM RENDELHETŐ


Tedd még hatékonyabbá guggolásodat!

Az erőemelés gyakorlatai a guggolás (squat), a fekvenyomás (bench press) és a felhúzás (dead-lift).
Ez a három összetett gyakorlat a teljes test izomzatát fejleszti, rendkívül erős alapot nyújt például CrossFit edzéshez, de önmagában is alkalmas rendkívüli erő elérésére.
Egy guggolás vagy fekvenyomás során abban a pillanatban a legnehezebb a súly mozgatása, amikor az excentrikus szakasz, tehát a súly leengedése után a koncentrikus szakaszt (felállást, kinyomást) kezdi a sportoló. Amint a súlyt megindítja felfelé, onnantól kezdve egyre könnyebbé válik a nyomás.

Az edzések során ennek a nehezítésére használjuk a láncot.
Amikor a súlyzórúd leengedésre kerül, a rúdra rögzített, megfelelő hosszúságú lánc egy része a padlóra ereszkedik. Amikor a rúd felfelé emelkedik, a lánc hosszából egyre több emelkedik fel a rúddal együtt, ezzel fokozatosan és arányosan növelve a terhelést egészen a felső holtpontra való megérkezésig.
Ezzel tehát elérhető, hogy az alsó holtpontról való felemelkedés során a lánccal nehezítve a gyakorlatot, az végig egyenletesebben nehezebbé váljon.
Ez a hatás végeredményben növeli a sportoló erejét, és így verseny- vagy pl. 1RM, azaz egyismétléses maximális teljesítménye is növelhető.

A láncpár szorítóval együtt 13kg súlyú, ami ideális nehezítést jelent a legtöbb esetben.
Szükség esetén oldalanként két, három, vagy akár több láncot is lehet a súlyzórúdra tenni.
A krómozás nélküli feketeacél felület a "hard-core" érzetet erősíti, de éppen ezért gondoskodni kell a lánc rozsda elleni karbantartásáról.
  • Crossfit, funkcionális tréning célokra is!

  • Kedvező ár-minőség viszony

  • Otthoni felhasználásra, félprofesszionális szintű termék

  • Professzionális felhasználásra

Nettó (névleges) súly 13 kg